Mitsubishi Heavy Industries Yetkili Bayisi

VİRÜSLERDEN KORUNMAK İÇİN EVİNİZİN HAVASINA DİKKAT EDİN!

Kış aylarında soğuk havalar nedeniyle havalandırmasını ihmal ettiğimiz mekanlar, hastalık ve virüslerin yayılması için son derece elverişli bir ortam sunuyor.

Evde kaldığımız şu günlerde havalandırmayı ihmal etmek yine virüsler başta olmak üzere çeşitli alerjik hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Uzmanlar evlerin en az 2 saatte bir defa cam açılarak, 15 dakika havalandırılmasını öneriyor.

Soğuk havayı evimizde hissetmemek ve evin sıcaklığını korumak için yapılan cam açıp kısa süre sonra kapatma ise evin doğru ve yeterli bir şekilde havalandırılmasında yeterli olmuyor. Havalandırılmayan ortamlarda bulunan ve hızlıca çoğalan mantarlar, akarlar, küfler, bakteriler sağlığımızı tehdit ediyor. Öksürük, hapşırma ve konuşma ile havaya yayılan damlacıklar havada saatlerce asılı kalabiliyor. Bu nedenle salgın günlerinde evlerimizin yeteri kadar havalandırılması büyük önem taşıyor. Özellikle evden dışarı çıkması zorunlu olan bir birey var ise kapalı alanların havalandırılmasına daha fazla dikkat etmek gerekiyor.

Evinizin ideal sıcaklık değerleri arasında kalmasını sağlamak ve gereksiz enerjiyi sarfiyatı yapmamak için klimanızı camlarınızın açık olduğu zamanlarda çalıştırmayın.

Öte yandan virüslerden korunabilmek ve evinizin taze havasını koruyabilmek için klimanızın temizliğine de dikkat etmelisiniz.

Klimalarınızın çıkarılabilir filtrelerini düzenli olarak temizlemelisiniz. Bununla birlikte mevsim geçişlerinde yetkili teknik servis tarafından yaptıracağınız düzenli bakımlar ile cihazınızın ömrünü uzatabilir, temiz kalmasını sağlayarak evinizin havasını sağlıklı tutabilir ve daha az enerji harcamasını sağlayabilirsiniz.